ג'ודי גרלנד 
ג'ודי גרלנד נולדה במינסוטה .ב-1935 חתמה גרלנד על חוזה עם מטרו גולדווין מאיירבגיל 17 כיכבה גרלנד בסרט "הקוסם מארץ עוץ". באפריל 1947, במהלך צילומי "הפיראט", עברה גרלנד התמוטטות עצבים ונלקחה מהסט, ובהמשך עברה עוד התמוטטויות שלבסוף הביאו לעזיבתה את חברת .קפיטליזם-היא המערכת החברתית הקיימת כיום בכל מדינות העולם. במערכת זו, אמצעי הייצור וההפצה . נשלטים על ידי מיעוט קטן. אנו קוראים לקבוצה זו המעמד הקפיטליסטי. רוב האנשים חייבים למכור את היכולת שלהם לעבוד בתמורה למשכורת. העובדים מקבלים שכר על מנת שייצרו סחורה ושירותים אשר נמכרים בתמורה לרווח. הרווח נצבר על ידי המעמד הקפיטליסטי בגלל שהם יכולים למכור את המוצרים שייצרו העובדים ביותר כסף מהמחיר שבו נרכשו העובדים. במובן הזה, מעמד העובדים מנוצל על ידי המעמד הקפיטליסטי. הקפיטליסטים מתפרנסים על חשבון הרווח שנוצר מהניצול של מעמד העובדים, בעוד שהם משקיעים חלק מהרווח על מנת לצבור אף יותר הון בעתיד. וזה קשור לגודי גרלנד בכך שהשתמשו בה כדי לרוויח כסף דרך הפרסום שלה בכך שלקחו אותה לעשות סרטים. ואז הם שילמו לה שכר ומכרו את הרווח שלהם כדי להרווח כסף פה נכללת שיטת הכוכבים ושיטת האולפנים בהוליווד. 

שיטת הכוכבים-היא בתחילת שנות העשרים האולפנים החליטו לשים קץ למשכורות הגבוהות של השחקנים והם התחילו ליצור כוכבים. שחקנים צעירים היו חותמים על חוזה ארוך טווח של שבע שנים עם האולפן ובו נכתב שהאולפן קובע לשחקניו מה לעשות עם חייו : החליפו להם את השם ואת הביוגרפיה, הכל על מנת שהשחקן יצבור פופולאריות ושהאולפן יצבור כסף. מנקודת מבט עסקית יש יתרונות רבים לשיטת הכוכבים. לכוכב יש מאפיינים שקל לפרסם ולשווק : פנים, גוף, קול, אישיות. אפשר להפוך אותם לטיפוסים קבועים ולשווקם : הגיבור, הרומנטית, הרשע ועוד.שיטת 

האולפנים-האולפנים חתמו על חוזים ארוכי טווח עם אנשי קולנוע כך הם נשארו למשך תקופה ארוכה באולפן בו חתמו ולא יכלו לעבור לאולפן אחר גם אם הסרטים שנאלצו לעשות לא מצאו חן בעיניהם. המנהלים היו מעורבים בכל תהליכי עשיית הסרט : סידור הטסריט, בחירת השחקנים, הצילום, העריכה וההפצה. עשיית הסרט נעשתה בפיקוח צמוד של מפיק מטעם האולפן, דבר המונע חופש יצירה ולעיתים יוצר חיכוכים על הסט ומצד שני אם מדובר במפיק שאוהב את אמנות הקולנוע הוא יבין ויתמוך בבמאי מול מנהלי האולפנים. כל סרט נשלח להקרנות ניסיון בעיירות קטנות כדי לקבל את תגובת הקהל. הסרט מסוגל לעבור בשל כך שינויים מאד דרמטיים על מנת להשיג את התגובה הרצויה.    

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

משהו על עצמי